Uppdatering från Gnarps Byafiber

Hej

Här kommer lite uppdatering av läget för Gnarps Byafiber. 

Målet var att ha en fullständig projekteringen för hela Gnarp klar under denna vecka men tyvärr är den ca en vecka försenad. När den är klar kommer vi ha en fullständig kostnadsbild vad hela projektet kommer att kosta. I projekteringen ingår hela Gnarp frånsett Gårdsjön, Trollsved och Åsnorrbodarna som ingår i Maj-Söröje-Böloms område.

Innan vi kan presentera vad det kostar att ansluta ett hushåll måste vi komma överens med alla inblandade parter om t.ex. om hur stor anslutningsgrad vi måste upp i för att kunna starta projektet, vem ansvarar för vad i projektet, hur vi löser likviditeten i projektet, vilka finansieringslösningar vi kan erbjuda hushållen osv. 

När alla dessa bitar börjat ramla på plats kommer vi att köra igång med informationsträffar, info mail, flygblad, avtalsskrivning osv. Då kommer vi garanterat att behöva hjälp av så många som möjligt.

Målet är, precis som tidigare, att starta med grävning i vår/sommar beroende hur snabbt vi kan uppnå tillräckligt hög anslutningsgrad. 

Så mycket händer just nu. 

Återkommer med mer info så fort något nytt händer! 

mvh
Henrik Hübenette, Ordf. Gnarps Byafiber